Få fornyet inspiration i køkkenet

Mange danskere kender det. Vi laver de samme retter igen og igen og igen. Det bliver kedeligt, både for os selv, men også for vores børn. Det er et alment problem for mange danskere, at vi falder tilbage i de samme madvaner, og det er en skam. For der er så meget mad derude, som bare venter på at blive lavet! Men hvad kan du gøre for at blive inspireret på ny i køkkenet? Det vil vi komme med nogle råd til her i artiklen.

Begynd at handle ind i et nyt supermarked

En af de første faldgrupper når det kommer til mad er, at mange af os har tendens til at handle i det samme marked hele tiden. Dermed køber vi også altid de samme råvarer. Nogle gange kan det dog give lidt fornyet energi i køkkenet, hvis du begynder at handle ind i et nyt supermarked. Der vil ofte være stor forskel på mærkerne alt efter, om du handler i Rema eller Fakta eksempelvis. Derfor bør du prøve det. Måske ligger der flere supermarkedet i dit lokalområde, som du kan prøve at besøge. I mange supermarkeder er der samtidig god inspiration til madlavningen i form af foldere og så videre.

Lav lidt research på nettet

Der findes oceaner af spændende madblogs på internettet, hvor der er mange gode retter. Både i den høje ende af prisskalaen men også i den lave ende. Der er altså både til den SU-studerende og til familien med 2 børn og et fornuftigt madbudget. Du kan eventuelt lave et RSS feed, hvor du abonnerer på forskellige madblogs og bliver påmindet, når der kommer en ny ret ud. Et andet ældre og kendt alternativ til en madblog er en god gammeldags kogebog. Der bliver stadig lavet mange fine kogebøger derude, så hvorfor ikke give det et forsøg?

Mad til døren er også en mulighed

At få leveret mad til døren er også en mulighed for at få ny inspiration i køkkenet. Der er en række forskellige firmaer, som leverer mad til døren, hvor du får sendt både råvarer og opskrifter hjem til dig. Ikke nok med, at det giver fornyet inspiration, sparer det dig også for tid i forbindelse med madlavningen. Du skal nemlig ikke bruge tid på først at finde frem til, hvad du vil spise, men også fordi du ikke skal handle så meget ind. Det er ofte nogle rigtig spændende retter du kan få de steder, der leverer mad til døren via måltidskasser.

Vi håber, at du ved at læse denne artikel har fået mere lyst til madlavningen og er blevet inspireret på ny!